Energie

Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi a trecut pe pierdere după ce afacerile au scăzut cu 16%

Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi a trecut pe...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2020, 00:05 820

Combinatul siderurgic Donalam a ajuns anul trecut la un număr mediu de 257 de angajaţi.

Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi, controlat de AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 367,3 mil. lei (77,5 mil. euro), în scădere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

În 2019, compania a suferit o pierdere de peste 22 mil. lei (4,7 mil. euro), de la un câştig net de 19,6 mil. lei (4,2 mil. euro), obţinut în anul precedent, conform datelor publice. Combinatul siderurgic Donalam a ajuns anul trecut la un număr mediu de 257 de angajaţi.

În luna septembrie a acestui an, AFV Beltrame Group, acţionarul principal al companiei Donalam, a anunţat că investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călăraşi. Noua tehnologie o va înlocui pe cea care datează din anii ’70-’80 şi va contribui la reducerea cu până la 40% a emisiilor de carbon şi la creşterea competitivităţii barelor din oţel realizate în România. Investiţia va fi realizată din fonduri proprii şi este estimată a fi finalizată până în 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO