Energie

Comănescu mai cumpără o platformă de foraj marin. „Este un moment bun în piaţă. Avem unde să o plasăm“

Gabriel Comănescu este unul dintre cei mai puternici antreprenori locali

Gabriel Comănescu este unul dintre cei mai puternici antreprenori locali

Autor: Roxana Petrescu

12.08.2014, 00:08 1370

Gabriel Comănescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori locali, a ajuns la o „colecţie“ de active de peste un miliard de euro cu Grup Servicii Petroliere, compania fanion a grupului Upetrom.

Cu cele mai recente achiziţii, Comănescu a ajuns să deţină opt platforme marine şi 13 nave cu diferite funcţii pentru activităţile de foraj marin, având con­tracte din Mexic până în zona arctică.

Grup Servicii Petroliere a anun­ţat ieri că a finalizat achiziţia celei de-a opta platforme de foraj marin, care se va numi GSP Magellan. Deşi compania nu a comunicat valoarea acestei achiziţii şi nici sursele de finanţare, în medie costul pentru o astfel de unitate poate fi estimat în jurul valorii de 100 de milioane de dolari. Platforma nu este nouă, iar vânzătorul a fost Transocean, firmă listată la bursa de la New York, cu o tradiţie în domeniul forajului marin de peste 50 de ani.

„Este o unitate care poate fora oriunde, dar nu în apele de foarte mari adân­cimi. Este un moment bun pentru piaţa de explorări marine şi am con­si­derat că această achiziţie este ne­ce­sară. Avem unde să plăsăm noua unitate“, a spus Radu Petrescu, di­rec­torul de co­mu­nicare al Upetrom. În acest mo­ment, platformele GSP lucrează în Gol­ful Mexic, în Marea Mediterană, în Marea Neagră, dar şi în zona arctică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO