Energie

Comănescu începe forajul unei noi sonde pentru Romgaz şi Lukoil în Marea Neagră: Sunt investitori agresivi. Dacă simt miros de gaz, nu vor sta pe gânduri

Comănescu începe forajul unei noi sonde pentru Romgaz...

Autor: Roxana Petrescu

25.10.2019, 14:19 912
Gabriel Comănescu, proprietarul companiei de foraj marin Grup Servicii Petroliere (GSP), a demarat lucrările de foraj la o nouă sondă de mare adâncime în perimetrul Trident din Marea Neagră.
 
Lucrările sunt gestionate de GSP, dar efectuate de platforma Scarabeo 9 a companiei italiene Saipem, parte a grupului Eni. Forajul va fi efectuat la circa 200 de kilometri de ţărm, la o adâncime a apei de 1.000 de metri şi la 2.000 de metri sub nivelul mării.
 
"Mâine pleacă nava spre poziţionare", a declarat Gabriel Comănescu, proprietarul GSP.  În total, lucrările de foraj pot dura până la 61 de zile.
 
"Noi deja avem o sondă forată în acest perimetru care ne-a identificat un potenţial rezervor de gaz de 32 de miliarde de metri cubi (consumul României pe un an de zile este de circa 10 miliarde de metri cubi - n.red.). Facem un nou foraj şi credem că avem şanse mai mari de 50% de o descoperire", a precizat la rândul său, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.
 
Costurile pentru această nouă sondă sunt estimate la 100 de milioane de dolari.
 
"Lukoil şi Romgaz s-au dovedit până acum a fi destul de agresivi. Dacă simt miros de gaz, nu vor sta pe gânduri să meargă mai departe", a mai spus Comănescu. El a mai spus că marea noutate pentru firma pe care o conduce este faptul că pentru prima dată GSP gestionează un proiect de foraj offshore de mare adâncime.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO