Energie

Cine este noul ministru al energiei în perioada de spitalizare a lui Toma Petcu

Cine este noul ministru al energiei în perioada de...

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2017, 16:22 314

Recent numit în funcţia de ministru al energiei, Toma Petcu este nevoit să-şi cedeze atribuţiile către un secretar de stat, Robert Tudorache, pe fondul unor probleme de sănătate, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor), formaţiune politică din care fac parte cei doi. ALDE mai precizează că această mişcare este temporară.

“Din cauza unor probleme de sănătate, ministrul Energiei Toma Petcu urmează un tratament, pentru o perioadă de timp. Ca atare, atribuţiile sale de ministru au fost delegate pentru această perioadă secretarului de stat Robert Tudorache. Alianţa Liberalilor şi Democraţilor precizează că informaţiile apărute în presă referitoare la posibilitatea înlocuirii din funcţia de ministru al Energiei a domnului Toma Petcu sunt simple speculaţii”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ALDE.

Robert Turdorache a devenit secretar de stat în Ministerul Energiei la începutul acestui an, după revocarea din funcţie a lui Cristian Buşu. Potrivit informaţiilor disponibile, Iulian Robert Tudorache este de profesie avocat, consilier local la Primăria Piteşti şi preşedinte al organizaţiei Piteşti a ALDE. Tudorache a făcut parte din mai multe consilii de administraţie în cadrul unor companii precum Conpet sau Complexul Energetic Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO