Energie

Cine este în spatele Black Sea Oil & Gas, compania care investeşte 400 mil. $ în Marea Neagră pentru a scoate 2 mld. $

MARK BEACOM, directorul general al Black Sea Oil & Gas: Aşteptăm cu nerăbdare să construim şi să punem în funcţiune acest proiect de o importanţă crucială pentru industria energetică a României

MARK BEACOM, directorul general al Black Sea Oil & Gas: Aşteptăm cu nerăbdare să construim şi să punem în funcţiune acest proiect de o importanţă crucială pentru industria energetică a României

Autor: Roxana Petrescu

08.02.2019, 00:05 8291

Cel mai nou pariu energetic al României conţine o istorie de aproape 30 de ani şi unul dintre cele mai mari scandaluri economice.

O investiţie de 400 de milioane de dolari va debloca o „pungă“ de gaz din Marea Nea­gră care azi valorează 2 miliarde de dolari. Artizanii acestui proiect sunt Black Sea Oil & Gas. Cine este însă noua vedetă a energiei româneşti?

„Împreună cu partenerii noştri de concesiune, apreciem în mod deosebit sprijinul pe care l-am primit pe parcurs din partea instituţiilor din România, Transgaz, comunităţii noastre din Corbu şi contractorilor, care a fost vital pentru obţinerea deciziei finale de investiţie. Aşteptăm cu nerăbdare să construim şi să punem în funcţiune acest proiect de o importanţă crucială pentru industria energetică a României“, a declarat ieri Mark Beacom, directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG) în urma luării deciziei finale de investiţii privind proiectul din Marea Neagră.

BSOG este deţinută de americanii de la Carlyle, cel mai mare jucător din zona de private equity la nivel global, un colos care administrează active de peste 210 miliarde de dolari prin 335 de vehicule de investiţii. 

Mai mult, BSOG este firma care continuă una dintre cele mai interesante istorii din industria de petrol şi gaze a României de după 1989.

Perimetrul Midia, cel din care BSOG va extrage gazele naturale şi care include zăcămintele Ana şi Doina, face parte dintr-un contract semnat de statul român cu o companie canadiană necu­noscută, Sterling, în 1992.

În acordul semnat la acea dată, era inclus şi perimetrul Pelican, acolo însă rezultatele din explorare dovedindu-se nesatisfă­cătoare.

La finalul anului 2008, un act adiţional secret completa con­tractul de explorare pentru perimetrele Pelican şi Midia din Marea Neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO