Energie

Cine este cel mai puternic om din afacerile cu vânt

Autor: Roxana Petrescu

14.09.2010, 23:05 25

Un nume apare în mod constant atunci când vine vorba despredezvoltarea de parcuri eoliene în România, unul dintre cele maifierbinţi domenii de investiţii ale momentului pe piaţa locală.

Fie că este vorba de tranzacţii, fie de proiecte de sute demilioane de euro cu "mori de vânt", numitorul comun al multorastfel de investiţii este familia Muntmark.

Companii care sunt lideri de piaţă în domeniul lor, cum estecazul cehilor de la CEZ, Petrom, cea mai mare firmă locală, sauButanGas România, au cumpărat proiecte care au fost dezvoltate deEmanuel Muntmark, un român de 57 de ani, născut la Voluntari înjudeţul Ilfov, dar care are cetăţenie suedeză.

O simplă căutare a numelui Muntmark pe Registrul Comerţuluiscoate la iveală 43 de rezultate, adică 43 de firme în care unmembru al acestei familii deţine o anumită participaţie.

"Nu l-aţi cunoscut pe Muntmark? Păi este foarte simplu să daţide el! Cumpăraţi un parc eolian şi aşa îl veţi cunoaşte", spunsurse din piaţă.

Omul de afaceri nu a fost disponibil pentru declaraţii până laînchiderea ediţiei, discreţia în piaţă fiind poate cel mai cunoscutlucru despre el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO