Energie

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: Ne uităm la inflaţie, este un aspect-cheie. Operaţional, este o nevoie urgentă de a debloca resurse noi

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: Ne uităm la...

Autor: Roxana Petrescu

29.07.2021, 09:00 402

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, spune din nou că este critică luarea unei decizii privind gazul din Marea Neagră anul acesta, scăderea abruptă a producţiei interne, cu impact în nivelul preţurilor, fiind un semnal de alarmă major. Deşi economia pare a fi pe val, executivul spune că OMV Petrom va avea în continuare o politică prudentă de investiţii, evoluţia inflaţiei şi a situaţiei sanitare fiind urmărită îndeaproape.

„Gazul este cheie pentru tranziţia energetică a României, dar este crucială clarificarea legii offshore anul acesta. Credem că statul şi România vor debocarea acestui proiect, credem în acest proiect, mai ales în contextul în care este o investiţie logică pentru toate părţile“, a declarat directorul executiv al OMV Petrom.

Compania a terminat prima jumătate a anului cu venituri de 10 miliarde de lei, la fel ca în perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 980 de milioane de lei, cu 13% mai mare faţă de primele şase luni din 2020. În ciuda scumpirii accelerate la energie, gaz şi carburanţi, volumele mai mici vândute, mai ales pe zona de gaze naturale, au menţinut veniturile la un nivel similar cu cel din primele şase luni ale anului trecut. Roxana Petrescu

Mai mult, producţia de hidrocarburi a companiei a scăzut cu 7% în primele şase luni ale anului, reprezentanţii OMV Petrom atrăgând atenţia că potenţialul de creştere este doar offshore.

„Este o nevoie urgentă de a debloca noi resurse. Scumpirile de acum oglindesc cât de importante sunt resursele locale“, a mai spus Verchere.

La nivel macro, compania se aşteaptă la o evoluţie pozitivă a cererii de energie, gaze şi carburanţi pe tot anul, dar este atentă la inflaţie, în contextul scumpirii accelerate pe toate catergoriile de produse.

„Nu ne mai aşteptăm la un lockdown, dar suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi am arătat că putem funcţiona indiferent de condiţii. Ne uităm însă la nivelul inflaţiei. Este un astpect cheie“, a mai spus Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO