Energie

CEZ ia o gură de oxigen după ce turbinele din Dobrogea au generat de trei ori mai mult profit

CEZ ia o gură de oxigen după ce turbinele din Dobrogea...

Autor: Roxana Petrescu

18.05.2016, 00:05 845
Cehii de la CEZ, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul distribuţiei şi furnizării de electricitate de pe piaţa locală, au reuşit să înregistreze, pe partea de producţie de energie verde, în primele trei luni ale anului un EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări – n. red.) de trei ori mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.
 
Potrivit datelor financiare prezentate de grup pentru primul trimestru, cehii au înregistrat în România un EBITDA de 0,6 miliarde de coroane cehe (circa 22,2 milioane de euro), cu 185% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, cifrele reflectând exclusiv performanţa din zona de producţie de energie verde. Cehii de la CEZ sunt cel mai mare investitor în domeniul energiei regenerabile din România după ce au alocat mai bine de 1,1 miliarde de euro pentru ridicarea unui paarc eolian de 600 MW pe raza a două comune dobrogene, Fântânele şi Cogealac. Spre exemplu, un reactor al centralei de la Cernavodă are o capacitate instalată de 700 MW. Parcul este format din 240 de turbine eoliene şi este cea mai mare investiţie de acest gen din România şi pe plan european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO