Caută doar în titlu
Energie

CET Constanţa, companie aflată însolvenţă, transferă reţeaua de energie termică în proprietatea primăriei şi vrea să acceseze fonduri pentru modernizare. CITR, administrator judiciar: Urmărim modernizarea, eficientizarea platformei de producţie şi furnizarea agentului termic fără întreruperi

Societatea de termoficare CET Constanţa, aflată în insolvenţă, a transferat în proprietatea Primăriei Constanţa reţeaua primară de transport de energie termică aflată în patrimoniul său. Odată cu această schimbare, reţeaua de termoficare va deveni eligibilă pentru finanţarea din fonduri publice naţionale şi europene în vederea modernizării, accesul la aceste fonduri fiind permis doar autorităţilor locale.

„Încă de la preluarea în portofoliu ne-am propus trei obiective majore: modernizarea, eficientizarea platformei de producţie şi furnizarea agentului termic fără întreruperi. Transferul reţelei primare de transport este un prim pas pentru asigurarea de servicii îmbunătăţite pentru consumatori, prin accesarea finanţării şi realizarea investiţiilor de modernizare. Experienţa noastră în restructurarea companiilor din energie ne ajută să identificăm rapid soluţii specifice de redresare, care se pot transforma apoi în exemple de bune practici”, explică Adrian Lotrean, Senior Partner CITR, administratorul judiciar al societăţii de termoficare.

Nivelul pierderilor de energie termică prin intermediul reţelei de transport a atins în ultimii ani o creştere de la 18% la cca. 28% - pe fondul coroziunii şi degradării izolaţiei termice sau lipsei acesteia în zonele supraterane, dar şi din cauza supradimensionării faţă de cerinţele actuale – un trend în creştere în ceea ce priveşte sistemele de termoficare la nivel naţional.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.