Energie

Cel mai mare rezervor al CONPET de stocare a ţiţeiului a fost pus azi în funcţiune. Staţie de pompare se află la 50 km de Bucureşti

Cel mai mare rezervor al CONPET de stocare a ţiţeiului...

Autor: Daniel Lazar

17.11.2020, 17:53 3809

Compania CONPET a pus în funcţiune, astăzi, cel mai nou şi mai mare rezervor de stocare a ţiţeiului, la Călăreţi, staţie de pompare a ţiţeiului din import, situată la 50 km de Bucureşti.

Rezervorul, cu o capacitate de 31.500 mc, este echipat la cele mai înalte standarde tehnologice, fiind dotat cu următoarele componente: membrană şi dom din aluminiu asigurând un grad ridicat de siguranţă în exploatare şi protecţie maximă a mediului înconjurător; sisteme de automatizare, măsură şi control implementate în sistemul SCADA – CONPET; un sistem modern de agitatoare (cu mişcare controlată automat) care va duce la eliminarea depunerilor şi o întreţinere mult mai facilă pe termen lung asigurând în plus şi posibilitatea prestării către clienţii companiei a unor servicii de blending (amestec a diferitelor sorturi de ţiţei); instalaţii de detecţie şi intervenţie  (cu apă şi spumă) în caz de incendiu.

La Călăreţi funcţionează o staţie de pompare intermediară, complet automatizată, prin care se vehiculează ţiţei provenit din import sau extras din platforma continentală a Mării Negre.

Staţia este situată pe principala rută de transport care face legătura între Constanţa şi rafinăriile, respectiv depozitele petroliere amplasate în Ploieşti şi Piteşti, fiind o subunitate modernă care deţine, pe lângă automatizarea tehnologică, sisteme inteligente antiefracţie, respectiv de protecţie la incendii.

Conpet S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza  Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanţă naţională şi strategică.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO