Energie

Cehii de la CEZ au primit oferte care evaluează operaţiunile din România la 1,1-1,3 mld. euro. Întrebarea este dacă Hidroelectrica şi Electrica vor primi la timp aprobarea din partea Ministerului Economiei şi Energiei pentru a depune ofertele financiare finale

Cehii de la CEZ au primit oferte care evaluează...

Autor: Cristian Hostiuc

03.03.2020, 07:00 1224

Grupul ceh CEZ a primit ofer­te­le financiare preliminare care evaluează operaţiunile din România la 1,1-1,3 mld. euro, oferte pe baza cărora ar putea să decidă vânzarea businessului de pe piaţa locală - format din distribuţie de energie, furni­zare şi parcuri eoliene.

Conform unor surse din piaţa financiară, CEZ are ca prim termen finalul lunii martie pen­tru a evalua ofertele financiare finale şi a da un răspuns investitorilor. Potrivit aceloraşi surse, Hidroelectrica este bine poziţionată, com­pania de stat dorind să cumpere afacerea eolia­nă şi partea de furnizare de energie de la CEZ.

Electrica, cealaltă companie de stat, vrea să cumpere distribuţie de energie din Oltenia, dar oferta financiară preliminară este sub aş­tep­tări. Pentru afacerea de distribuţie, grupul ger­man E.ON ar fi cel mai bine poziţionat, menţionează sursele citate.

Întrebarea tuturor este dacă Hidro­elec­tri­ca şi Electrica pot obţine aprobarea Ministe­ru­lui Economiei şi Energiei, ca acţionar principal, pentru ofertele financiare finale pe care să le depună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO