Energie

Cea mai mare avarie din alimentarea cu energie din România din ultimii 30 de ani: Nord-Vest-ul ţării a rămas fără curent din cauza unor probleme cu sistemul de transport european. Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei: Aproape un sfert din România nu are curent electric

Cea mai mare avarie din alimentarea cu energie din...

Autor: Mediafax

08.01.2021, 16:40 13082

Mai multe judeţe din ţară au probleme în alimentarea cu energie electrică, au confirmat pentru MEDIAFAX surse oficiale din Transelectrica.

Răzvan Nicoelscu, fost ministru al energiei şi analist din energie, scrie, pe pagina sa de Facebook că aproape un sfert din România are probleme la alimentarea cu energie electrică şi problema aceasta se suprapune problemelor legate de creşterea preţului la energie de la începutul anului.

„Aproape un sfert din România este, în acest moment, în până la alimentarea cu energie electrică. Pe lângă problema preţurilor oamenii au, acum, şi o problema cu securitatea aprovizionării. Sper că lucrurile să se remedieze rapid. Avem un început de an complicat în energie. Sper să nu o ţinem tot anul aşa!”, a scris Răzvan Nicolescu pe Facebook.

Afectate sunt judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba şi Sibiu.

În prezent dispeceratul naţional caută soluţii pentru remedierea problemelor.

Presa locală raportează întreruperi în alimentarea cu electricitate în cea mai mare parte a oraşului Sibiu.

Alte publicaţii vorbesc despre întreruperi în tot nord-vestul ţării.

O postare a combinatului chimic Azomureş vorbeşte despre eliberarea unei cantităţi de substanţe chimice în aer.

„Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. Vom reveni cu detalii.

O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic. Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, a anunţat combinatul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO