Energie

Cea mai mare rafinărie din România estimează un business cu 6,5% mai mic, dar vrea să ducă mai mulţi carburanţi din Moldova până în Liban

Petromidia este cea mai mare rafinărie locală şi singura uni­tate de procesare a petrolului cu ieşire la Marea Neagră

Petromidia este cea mai mare rafinărie locală şi singura uni­tate de procesare a petrolului cu ieşire la Marea Neagră

Autor: Roxana Petrescu

20.05.2016, 00:08 720

Rompetrol Rafinare (RRC), compania care administrează cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, se bazează anul acesta pe o cifră de afaceri netă de 2,29 miliarde de dolari, după cum arată documentele companiei.

Anul trecut, compania a terminat cu o cifră de afaceri netă de 9,81 de miliarde de lei (2,4 miliarde de dolari), ceea ce înseamnă că rafinăria estimează un business cu aproape 6,5% mai mic în 2016 faţă de 2015.

Scăderea preconizată a cifrei de afaceri vine în contextul în care compania crede că anul acesta va produce peste 5 milioane de tone de produse petroliere, ceea ce înseamnă o creştere de 4% faţă de anul trecut. Scăderea afacerilor ar putea fi astfel explicată prin faptul că firma se aşteaptă să obţină un preţ uşor mai mic pentru produsele petroliere în contextul în care media barilului de petrol Brent a fost anul trecut de 52 de dolari, potrivit datelor din rapoartele Rompetrol, în timp ce pentru anul acesta compania estimează o medie de aproape 46 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO