Energie

Cătălin Dumitru, vicepreşedinte KMG Internaţional: Nu trebuie să ne bucure scăderea preţurilor dintr-o anumită industrie

Cătâlin Dumitru, vicepreşedintele KMG International: Prioritatea numărul unu rămâne sectorul de rafinare şi petrochimie.

Cătâlin Dumitru, vicepreşedintele KMG International: Prioritatea numărul unu rămâne sectorul de rafinare şi petrochimie.

Autor: Roxana Petrescu

23.03.2016, 00:05 365
Cătălin Dumitru, vicepreşedintele KMG Interna­tio­nal, fostul grup Rompetrol, spune că deşi prăbuşirea barilului de petrol a dus la redresarea după mulţi ani a cererii de pro­duse petroliere, fenomenul nu trebuie privit ca un lucru pozitiv pentru industrie. Spre exemplu, la nivel global proiecte de investiţii de 400 de miliarde de dolari au fost înghe­ţate în sectorul hidrocarburilor, lucru care mai departe a afectat o întreagă pătură de companii active în domeniul echi­pamentelor şi serviciilor pentru această megaindustrie. Mai mult, zeci de mii de locuri de muncă la nivel global s-au pierdut pe fondul restructurărilor făcute de companiile petroliere.
 
Pe de altă parte însă, tocmai ieftinirea barilului de petrol, alături de investiţiile făcute în echipamente şi reducerea costurilor operaţionale au repus pentru prima dată în ultimii 11 ani rafinăria Petromidia, inima grupului KMG Inter­national, pe profit. 
 
„Am reuşit să ne bucurăm de marje de rafinare bune, dar mereu este un echilibru. Când ne bucurăm de marje mari de rafinare, nu avem acelaşi lucru în retail. Nu ne putem stabili obiective pentru anul acesta sub ceea ce am realizat la Petromidia şi Vega anul trecut. Nu trebuie însă să ne bucure într-o anumită industrie de o scădere de preţ. Nu este o bucurie scăderea barilului. Trebuie să existe un echilibru”, a spus Cătălin Dumitru. Declaraţiile au fost făcute în cadrul celei de-a cincea ediţii a ZF Power Summit. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO