Energie

Canicula a generat un consum record de electricitate în Bucureşti. Pe 4 august s-a atins vârful pentru acest an, de 1.023 MW

Canicula a generat un consum record de electricitate în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2017, 13:38 445

Temperaturile foarte ridicate din ţară din ultimele zile au generat un consum record de energie electrică, maximul acestui an fiind atins pe 4 august, când s-a înregistrat un consum de peste 1.023 MW.

„Consumul de energie electrică din Bucureşti a atins un nou vârf pentru perioada acestei veri, ajungând la peste 1.023 MW în ziua de 4 august, în condiţii de caniculă. Vârful de consum anterior al sezonului de vară 2017 a fost atins tot în condiţii de caniculă în data de 1 iulie, când a fost înregistrat un consum maxim de 936 MW. În general, vârfurile de consum de electricitate din Bucureşti se situează în perioada de vară la circa 850 MW”, spun reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

În luna iunie, tocmai din cauza căldurii excesive şi a creşterii consumului de energie electrică, unele zone ale Capitalei au fost afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO