Energie

Bucureştenii, prinşi într-un cerc vicios al altora, ar putea rămâne fără apă caldă şi energie termică din 15 noiembrie

Bucureştenii, prinşi într-un cerc vicios al altora, ar...

Autor: Carol Dan

06.11.2015, 17:09 2198

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti spune că sistarea alimentării cu apă caldă şi energie termică a Capitalei este “iminentă”, având în vedere că din 15 noiembrie nu mai poate angaja nicio cheltuială din cauză că bugetul pentru acest an nu i-a fost aprobat.

“RADET Bucureşti, prestator de servicii de interes local, anunţă, vineri, iminenta sistare a activităţii, care va avea drept primă consecinţă directă oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă şi căldură consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Bucureşti, ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN”, a anunţat regia.

Totodată, ELCEN, furnizorul energiei termice pe care RADET o preia şi o revinde consumatorilor, nu mai primeşte de astăzi nici gaze naturale de la Romgaz, care a oprit livrările la ora 12.00.

Contextul care a dus la această situaţie este format dintr-un întreg cerc al datoriilor neachitate. Astfel, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice are datorii de 715 mil. lei către RADET. Primăria Capitalei are datorii de 260 mil. lei către RADET. Tot Primăria a „uitat” să dea RADET-ului subvenţiile pentru încălzire, în valoare de 250 mil. lei. La rândul său, RADET are datorii de 22,2 mil. lei către Enel, 8,4 mil. lei către Apa Nova  şi 5,1 mil. lei către GDF SUEZ.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO