Energie

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Preţurile carburanţilor "nu au cum să scadă dramatic"

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului...

Autor: Laura Albu

28.09.2019, 11:57 478

Prin platforma "Monitorul Preţurilor Carburanţilor", preţurile combustibilor pot fi comparate, fapt care ar putea să îi determine pe distribuitorii care au preţuri mari să la micşoreze, însă acest lucru nu va scădea miraculos, a explicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

"La carburanţi proiectul părea să meargă bine, am avut peste un milion de accesări de când a fost lansat. El nu va fi un miracol, să nu se aştepte lumea că o să scadă preţurile dramatic. Nu au cum să scadă dramatic. E o sursă de informare pentru conducătorii auto să ştie unde pot să găsească combustibilul care îi interesează, mai ieftin. Aşteptarea mea este că această informare mai lesnicioasă a conducătorului auto va pune presiune asupra companiilor care au preţurile mai mari, să le coboare spre cele care au preţuri mai mici. E devreme ca să vedem asta. Chiar dacă sunt câteva luni nu pot să spun că o să putem cuantifica efectele", a afirmat Bogdan Chiriţoiu, sâmbătă, la Antena 3.

Consiliul Concurenţei a lansat în data de 1 iulie o platformă on-line prin care consumatorii au posibiliatea să afle preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Prin „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” se mai pot semnala şi discrepanţele de preţ sau alte nereguli.

Platforma afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) şi oferă facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO