Energie

Board-ul Gazprom a aprobat o majorare de capital de 570 milioane euro pentru South Stream Transport

Board-ul Gazprom a aprobat o majorare de capital de 570...

Autor: Anca Dumitrescu

02.03.2015, 16:48 85

O sumă de 109,9 milioane de euro a fost inclusă în capitalul South Stream Transport în trimestrul patru al anului 2014, iar alte 459,7 milioane de euro urmează să fie incluse în primul trimestru din 2015, se arată într-un comunicat al Gazprom.

Portalul rus Vesti Finance a relatat că South Stream Transport poate fi folosită iniţial pentru construcţia tronsonului offshore al proiectului Turkish Stream.

În decembrie 2014, Gazprom a semnat acorduri cu grupurile Eni (Italia), Wintershall (Germania) şi EDF (Franţa) pentru preluarea de la acestea a 50% din acţiunile South Stream Transport, prin care a devenit proprietar unic al aceastei companii.

Anterior, Gazprom deţinea 50% din acţiunile South Stream Transport, Eni 20%, iar EDF şi Wintershall câte 15%.

Preşedintele rus Vladimir putin a anunţat pe 1 decembrie 2014 decizia de a renunţa la construcţia conductei South Stream, din cauza divergenţelor cu Comisia Europeană. În schimb, Rusia vrea să redirecţioneze conducta prin Turcia, redenumind proiectul Turkish Stream.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO