Energie

Biomasa sau service-ul pentru eoliene, şanse pentru furnizorii de echipamente după prăbuşirea petrolului şi a regenerabilelor

Biomasa sau service-ul pentru eoliene, şanse pentru...

Autor: Roxana Petrescu

11.03.2015, 00:06 526
Cu o legislaţie schimbătoare, care a redus mult apetitul pentru investiţii în zona de energie regenerabilă, şi cu un baril de petrol la jumătate faţă de anul trecut care a dus la revizuirea bugetelor de investiţii de către majoritatea companiilor petroliere, furnizorii de servicii şi echipamente pentru industria energetică încearcă să vadă partea plină a paharului.
 
Proiectele mai mici din zona biomasei şi a biogazului, serviciile de men­tenanţă pentru eolienele deja montate sau casele controlate prin telefon, concept care prinde la din ce în ce mai mulţi români, sunt printre po­sibilităţile de creştere din 2015. 
 
„Aşa cum era de aşteptat în urma modificării legislaţiei privind certificatele verzi, sectorul energiei regenerabile a înre­gistrat o încetinire în 2014, atât în ceea ce priveşte investiţiile noi în acest sector, cât şi prin prisma proiectelor demarate în anii anteriori şi nefinalizate. Desigur că această încetinire vizavi de entu­ziasmul din 2013 s-a reflectat şi în piaţa de echipamente pentru energia regenerabilă. Serviciile necesare în acest segment, în schimb, prezintă un potenţial de creştere datorită bazei deja instalate în anii anteriori“, spune Florentina Totth, preşedinte al Schneider Electric România şi Republica Moldova.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO