Energie

Azerii de la SOCAR ajung la 35 de benzinării, dar ar fi trebuit să aibă 300

Azerii de la SOCAR ajung la 35 de benzinării, dar ar fi...

Autor: Roxana Petrescu

18.11.2016, 00:05 393

Azerii de la SOCAR, compania de stat din Azerbaidjan, au ajuns la o reţea de 35 de benzinării, după ce o nouă staţie a fost deschisă azi în Ilfov. Aceasta este a doua unitate din Ilfov.

În ciuda continuării investiţiilor pe plan local, azerii sunt departe de planurile anunţate la intrarea în România. În 2011, când practic a început extinderea SOCAR în retailul local de carburanţi, repre­zentanţii companiei spuneau că în trei ani de zile vor să ajungă la 300 de staţii, un număr similar de benzinării cu cel operat de ruşii de la Lukoil, de exemplu.

Anii de după ambiţiosul anunţ nu au fost însă cei mai buni pentru vânzările de carburanţi, doar ieftinirile de anul trecut readucând apetitul românilor pentru şofat.

Potrivit datelor disponibile, după primele şase luni ale anului SOCAR România ajunsese la un business de 247,6 milioane de lei, cu 21% mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, vânzările companiilor petroliere în general fiind afectate de scăderea preţurilor la carburanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO