Energie

Artoil din Timişoara a ajuns la afaceri de 352 mil. lei în şase ani din comerţul cu carburanţi

Artoil din Timişoara a ajuns la afaceri de 352 mil. lei...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.04.2018, 00:07 1220

Compania Artoil din Timişoara, care face comerţ cu carburanţi, şi-a majorat afacerile cu 73% în 2017 şi a ajuns la un business de 352 de milioane de lei. Artoil nu se află la prima creştere spectaculoasă a afacerilor, având în vedere că cifrele au avut o evoluţie galopantă de la un an la altul încă de la înfiinţarea companiei, în 2012, după cum reiese din datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Artoil este controlată de Alexandra Bunceanu şi de soţul ei, Alex Bunceanu.

Cei doi acţionari vor să investească anul acesta 300.000 de euro în trei cisterne care să le faciliteze distri­bu­ţia carburanţilor, în condiţiile în care în prezent lu­crea­ză cu transportatori.

„Vrem să avem o cisternă în Bucureşti, una în Cra­io­va şi una în Timişoara. Investiţia într-o astfel de cisternă este de 100.000 de euro. Pentru 2018, ne dorim să mărim pro­fita­bi­litatea şi să ne menţinem afacerile, nu mai vrem să creştem atât de mult, ci undeva la 10%“, spune Alex Bunceanu.

De asemenea, proprietarii businessului vor să ajungă şi pe alte pieţe europene, unde să fie furnizori de combus­ti­bili. Anul trecut, Artoil a vândut 95 de milioane de litri de benzină şi motorină.

Artoil activează pe o piaţă a carburanţilor care s-a situat la o valoare de 44,3 miliarde de lei (circa 9,6 miliarde de euro) în 2017, potrivit datelor preliminare de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO