Energie

Anuar ZF Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2020. Topul celor mai mari companii de pe piaţa gazelor. Piaţa a rămas dominată şi în 2019 de grupul austriac OMW, francezii de la Engie şi compania locală Romgaz

Anuar ZF Cei mai mari jucători din economie, ediţia...

Autor: Miruna Diaconu

12.08.2020, 16:05 217

♦ OMV Petrom SA, Engie România, E.ON Energie şi Transgaz sunt companiile care au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri în 2019 ♦ Producţia internă de gaze naturale a scăzut  cu 0,4% în primele 4 luni din 2019.

Sectorul gazelor naturale a rămas dominat de aceiaşi jucători în 2019, cu doar câteva rocade de la nivelul locului obţinut în clasament. Câţiva dintre jucătorii pieţei de gaze naturale au raportat creşteri semnificative în 2019 comparativ cu anul precedent, pe când multe dintre companiile din acest sector au avut afaceri în scădere faţă de 2018.

OMV Petrom SA, Engie România, E.ON Energie şi Transgaz sunt companiile care au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri în 2019, pe când Romgaz, Petrom Gas, Delgaz Grid şi WIEE România sunt printre companiile din acest sector care au raportat afaceri mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO