Energie

ANRM scoate la licitaţie spre concesionare 20-36 de perimetre petrolifere la cinci ani de la ultima „strigare“

452 de zăcăminte sunt în dezvoltare şi exploatare în prezent în România, cele mai multe fiind concesionate de producătorii „tradiţionali“ Romgaz Mediaş şi OMV Petrom.

452 de zăcăminte sunt în dezvoltare şi exploatare în prezent în România, cele mai multe fiind concesionate de producătorii „tradiţionali“ Romgaz Mediaş şi OMV Petrom.

Autor: Carol Dan

28.04.2015, 00:06 397
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) spune că a unsprezecea rundă pentru scoaterea la concesionare a unor noi perimetre de explorare petrolieră, atât on-shore, cât şi off-shore, va fi anunţată în „câteva săptămâni“, iar numărul exact al perimetrelor licitate nu a fost stabilit exact, datele arătând că ar putea fi vorba despre minimum 20 şi maximum 36 de perimetre.
 
Cea mai recentă rundă de licitaţii a fost derulată în 2010 când au fost scoase la licitaţie 30 de perimetre, în suprafaţă totală de 30.000 kilometri pătraţi, în zona de vest a României, Dobrogea şi în platoul continental al Mării Negre. Din cele 30 de perimetre licitate, ANRM a acordat licenţe pentru explorare şi exploatare pentru 20 de perimetre către maghiarii de la MOL, americanii de la Chevron şi ruşii de la Lukoil.
 
În România sunt în dezvoltare şi exploatare 452 de zăcăminte, cele mai multe fiind concesionate de producătorii „tradiţionali“de hidrocarburi Rom­gaz Mediaş şi OMV Petrom. Din cele 452 de zăcăminte, 22 sunt noi descoperiri, potrivit datelor ANRM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO