Energie

Ana Ionaşcu, sales executive enterprise accounts Microsoft România: Companiile din energie pot veni către Microsoft pentru soluţii software

ZF Energie 2019

Ana Ionaşcu, sales executive enterprise accounts...

Autor: Răzvan Botea

13.12.2019, 16:40 166

Ana Ionaşcu, sales executive enterprise accounts Microsoft România, a spus în cadrul evenimentului ZF Energie 2019 că ar sfătui companiile din sectorul energetic românesc să se îndrepte către Microsoft sau alţi provideri de software pentru soluţii. Declaraţiile ei vin în contextl discuţiei despre digitalizarea sectorului energetic şi eficientizarea prin soluţii smart.

„Eu chiar cred că viitorul în România va arată aşa cum îl vedem în afară. Aş zice companiilor din zona de energie să vină către Microsoft sau alt provider de software pentru soluţii. Aducem de oriunde din lume specialişti care pot da sfaturi. Ni se pun mereu întrebari despre legislaţie şi am putut să dăm exemple cum este legislaţia şi am reuşit împreună cu companiile energetice să fim mai aproape de decidenţi”, a spus ea în cadrul ZF Energie 2019.

Ana Ionaşcu a venit cu un exemplu pentru apropierea dintre companii şi clienţi. Ea a vorbit despre asistenţi virtuali, soluţii pe care companiile le-ar putea integra pentru a facilita comunicarea cu clienţii.

„Al doilea sfat al meu ar fi să ne uităm mai mult către clienţi. Putem vorbi de boţi, de exemplu. Am lansat boţi (asistenţi virtuali- n.red.) cu multe companii din România, soluţii care răspund clientului extern: ce se poate face în România, care este legislaţia, soluţiile pe care le poate alege. Reprezintă o investiţie în software care creşte conştientizarea pentru client“, a mai spus ea.

Ziarul Financiar a organizat joi evenimen­tul anual ZF Energie care a reunit la masa de dis­cuţii experţi ai sectorului energetic şi unii din­tre cei mai mari jucători din energie. Partea a doua a discuţiilor s-a concentrat pe utilizarea de soluţii smart în producţia şi consumul energiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO