Energie

Americanii de la Emerson au ajuns la 2.000 de angajaţi la Cluj şi mai caută 700 de oameni

Americanii de la Emerson au ajuns la 2.000 de angajaţi...

Autor: Laurentiu Cotu

09.07.2014, 00:00 917
Grupul american Emerson, cu afaceri globale de 24,7 mld. dolari şi 132.000 de angajaţi, a finalizat o investiţie de 55 mil. euro (76 mil. dolari) într-un complex mixt, clădire de birouri şi hală de producţie, ridicat în campusul din parcul industrial Tetarom II. Extinderea include o nouă construcţie în valoare de 16 milioane de dolari, care va găzdui Centrul Regional de Proiecte în Inginerie şi Centrul European de Sisteme de Integrare pentru PlantWeb Solutions Group. Noua construcţie permite angajarea a încă 600 de oameni, care vor asigura servicii de inginerie şi asistenţă pentru  sisteme europene de control şi proiecte de automatizări, dar şi pentru alte 100 de persoane, pentru zona de asamblare şi testare a sistemelor de comandă pentru proiectele din toată Europa. În prezent, în campusul Emerson din Cluj lucrează aproximativ 2.000 de oameni.
 

„Noua capacitate de producţie, centralizarea sistemelor de asamblare şi integrare, precum şi creşterea numărului de angajaţi în departamentele noastre de project management, inginerie şi vânzări îi permit companiei Emerson o mai bună satisfacere a cerinţelor clienţilor europeni“, a declarat Steve Sonnenberg, preşedintele Emerson Process Management. Extinderea campusului Emerson de la Cluj include şi o clădire de 18.800 mp destinată fabricării instrumentelor de măsurare a debitului. Noua hală de producţie a instrumentelor de măsurare a debitului va oferi calibrare, servicii şi training destinate clienţilor Emerson Process Management’s Micro Motion, Rosemount, precum şi tehnologia de măsurare a debitului Roxar. Noul amplasament se adaugă reţelei deja existentă a companiei Emerson, ce include un centru de producţie de instrumente de măsurare a fluxului şi service în Ede, Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO