Energie

Americanii de la Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, s-au întâlnit cu premierul Grindeanu şi vor să accelereze exploatarea resurselor de gaze naturale deţinute în concesiune în Marea Neagră

Americanii de la Carlyle Group, cea mai mare firmă de...

Autor: Liviu Popescu

20.04.2017, 00:04 154

Reprezentanţii Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, s-au întâlnit ieri la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu, iar, oficial, s-a discutat despre accelerarea procesului de exploatarea a resurselor de gaze naturale deţinute în concesiune în Marea Neagră de compania americană. 

„Reprezentanţii companiei şi-au anunţat intenţia de a trece cât mai rapid la faza de producţie, în cazul resurselor de gaze naturale deţinute în concesiune pe platforma continentală a Mării Negre, dar şi de a identifica noi oportunităţi de investiţii în România”, menţio­nea­ză biroul de presă al guver­nului.

Pe de altă parte, nu este exclus ca premierul să fi cerut consultanţă pentru crearea Fondului Suveran de Investiţii, având în vedere profilul celor de la Carlyle Group, cu atât mai mult cu cât, la sfârşitul lui martie, pemierul s-a întâlnit şi cu reprezentanţii BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume.

Din par­tea guvernului, la întâlnirea de ieri au mai participat minis­trul energiei, Toma Petcu, consilierul de stat al prim-ministrului Marius Nica şi Alexandru Chirilă, secretar de stat în aparatul de lucru al primului-ministru.

„Suntem ferm hotărâţi ca, prin măsurile adoptate de guvern, să spriji­nim mediul de afaceri şi să promovăm oportunităţile de investiţii în România”, spune Grin­deanu. Americanii de la Carlyle Group au active de circa 178 miliarde de dolari şi controlează în România 36 de companii, în diverse sectoare economice, cea mai recentă achiziţie vizând o serie de active ale OMV Petrom, preluate prin intermediul Mazarine Energy Romania, subsi­diară a Mazarine Energy. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO