Energie

Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio: Nu am reuşit să ajungem la o înţelegere cu administraţia publică pentru a monta staţii de încărcare pe stradă sau în parcare, în zonele rezidenţiale

Videoconferinţa ZF Economia verde 2021.

Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio: Nu am...

Autor: Roxana Rosu

05.10.2021, 12:26 187

Piaţa a luat un avans foarte mare în ultimii ani, după introducerea tichetelor pentru maşini electrice şi hibride şi vedem o creştere de 25-30% în acest an în utilizarea reţelei noastre de staţii de încărcare, a declarat Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio la Videoconferinţa ZF Economia verde 2021.

”Toate staţiile pe care le avem sunt pe domeniul privat. Pe domeniul public, am avut discuţii cu primării, dar nu am găsit o variantă de parteneriat prin care autoritatea locală să ne pună la dispoziţie spaţiul. Noi am propus să venim cu investiţia noastră, cu staţii care permit încărcarea maşinii noaptea, pe stradă, în parcările publice. Nu am reuşit să ajungem la o înţelegere pentru a instala pe domeniul public. Ar trebui stabilit un tarif unic pentru instalarea de staţii de încărcare a maşinilor electrice pe domeniul public. Aşa orice operator de pe piaţă ar putea instala staţii şi am avea o explozie în zonele rezidenţiale, în parcări, unde oamenii îşi pot încărca maşina peste noapte”.

Ce a mai declarat Alexandru Teodorescu:

În prezent, o persoană privată nu poate obţine aviz de instalare pentru parcarea contractată de la primărie, pentru că el are contract valabil doar pe 1 an.

Avem în schimb contracte cu complexuri rezidenţiale, unde oamenii cer din start amplasarea unor staţii de încărcare în parcare. Este esenţial să ai lângă casă o staţie de încărcare pe care să o poţi folosi peste noapte. Dezvoltatorii trebuie să calculeze de la început necesarul de energie din reţea.

Bugetul pentru Rabla a fost crescut de 3-4 ori în acest an. Cererea pentru tichete de la Rabla este foarte mare şi poţi ajunge la o reducere de 10.000 euro pentru o maşină nouă.

Vedem o creştere de 25-30% în acest an în utilizarea reţelei noastre de staţii de încărcare. A

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO