Caută doar în titlu
Energie

Adunarea Generală a Acţionarilor OMV Petrom aprobă un buget de investiţii pentru 2019 de 4,17 miliarde de lei

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat bugetul OMV Petrom pentru 2019, care estimează că investiţiile în 2019 vor ajunge la aproximativ 4,17 miliarde de lei, informează compania.

Cea mai mare parte din suma alocată, de circa 3,42 miliarde de lei (82% din bugetul total), este pentru segmentul Upstream, iar un nivel al investiţiilor de 551 milioane de lei este estimat pentru Downstream Oil. Investiţiile în Upstream vor compensa parţial declinul natural al producţiei cauzat de maturitatea zăcămintelor. Se estimează că producţia de ţiţei şi gaze din România, excluzând iniţiativele noi de optimizare a portofoliului, va scădea cu 4% în 2019 faţă de 2018. Bugetul pentru 2019 a fost realizat pe baza unui preţ mediu al ţiţeiului Brent de 70 dolari/bep.

”Bugetul de investiţii de 4,17 miliarde de lei pentru 2019 reprezintă sume care se vor duce, în marea majoritate, în economia României. OMV Petrom este un jucător important în mediul economic: furnizează energia necesară pentru milioane de români şi mii de afaceri locale, contribuie la dezvoltarea business-ului şi asigură mii de locuri de muncă pentru români”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Distribuirea de dividende în valoare de aproximativ 1,53 miliarde de lei pentru anul financiar 2018

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat propunerea Directoratului de a distribui dividende de 0,027 lei/acţiune pentru anul financiar 2018, în creştere cu 35% faţă de anul precedent. Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la aproximativ 1,53 miliarde de lei, reprezentând 38% din profitul net al grupului atribuibil acţionarilor OMV Petrom S.A. pentru anul 2018. Peste 315 milioane de lei vor merge către statul român, care deţine, prin Ministerul Energiei, 20,639% din acţiunile OMV Petrom S.A..

OMV Petrom are o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 794 benzinării, la sfârşitul lui 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.