Energie

Acţionarii Electrica au aprobat înfiinţarea unei filiale care va dezvolta şi opera capacităţi de generare a energiei electrice din surse regenerabile. ”Tehnologiile de generare din surse regenerabile sunt o soluţie viabilă şi din punct de vedere financiar, mai ales că piaţa de energie din România se confruntă cu un deficit de ofertă”

Acţionarii Electrica au aprobat înfiinţarea unei...

Autor: Roxana Rosu

11.08.2021, 11:38 289

Acţionarii Electrica au aprobat înfiinţarea unei filiale care va dezvolta şi opera capacităţi de generare a energiei electrice din surse regenerabile, denumită Electrica Producţie Energie.

Firma este organizată ca societate pe acţiuni, filială a Electrica, în care aceasta va deţine un procent de 99,9920% din capitalul social, iar Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv( FISE) un procent de 0,0080%.

Noua filială va achiziţiona şi dezvolta proiecte de generare a energiei electrice din surse regenerabile, respectiv de operarea capacităţilor de generare de energie, cumulat cu dezvoltarea şi operarea soluţiilor de stocare independente pe care compania intenţionează să le dezvolte în viitor.

“Rămânem consecvenţi în ceea ce priveşte obiectivul nostru de a crea valoare pe termen mediu şi lung pentru investitori şi, în contextul transformărilor profunde şi rapide din piaţa de energie, am propus acţionarilor noştri înfiinţarea acestei filiale dedicate proiectelor din zona tehnologiilor de generare a energiei electrice din surse regenerabile. Extinderea activităţilor derulate de Electrica în amonte va permite dezvoltarea Grupului pe direcţiile urmărite prin strategia aprobată, precum şi consolidarea veniturilor viitoare obţinute din generarea de energie electrică, cu efecte benefice asupra profitului companiei. În contextul dezvoltărilor privind soluţiile de stocare a energiei electrice, tehnologiile de generare din surse regenerabile reprezintă o soluţie viabilă şi din punct de vedere financiar, mai ales că piaţa de energie din România se confruntă cu un deficit de ofertă”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

Conform strategiei pentru perioada 2019-2023, Electrica şi-a propus extinderea în domenii conexe şi obţinerea de sinergii cu domeniile în care activează, precum şi creşterea performanţei şi consolidarea sustenabilităţii rezultatelor economice.

În acest domeniu, Grupul Electrica a cumpărat Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, şi a investit în alte trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând o capacitate instalată de 207MW, compusă din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare şi un parc eolian, care include şi o capacitate de stocare de energie electrică, în zona Dobrogea.

Electrica are ca ţintă dezvoltarea unui portofoliu de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile cu o capacitate cumulată de 400 MW, în paralel cu capacităţi de stocare de energie electrică cu o capacitate instalată de până la 100 MW.

De asemenea, în cadrul AGEA, acţionarii au aprobat înfiinţarea Fundaţiei Electrica, o organizaţie independentă, constituită cu scopul de a se implica în activităţi de responsabilitate socială pe întreg teritoriul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO