Companii

Energie de lux pentru industria locală: o firmă din România plăteşte mai mult pe energie decât una din Italia sau Spania, arată Enel. Clienţii industriali din România au avut anul trecut o creştere a facturilor de 5,9%, timp în care cei din Spania şi Italia au avut preţuri în scădere cu peste 20%

Energie de lux pentru industria locală: o firmă din...

Autor: Roxana Petrescu

19.06.2021, 11:09 337

♦ Clienţii industriali din România au avut anul trecut o creştere a facturilor de 5,9%, timp în care cei din Spania şi Italia au avut preţuri în scădere cu peste 20% ♦ Drept urmare, o firmă din România plăteşte mai mult pe energie decât una din Italia, arată datele Enel pe 2020.

România este singura dintre pieţele majore pe care sunt activi italienii de la Enel care anul trecut au trecut printr-o creştere a facturilor, arată datele din raportul integrat pe anul 2020 lansat de grupul de utilităţi italian, care citează Eurostat.

Astfel, pe segmentul consumatorilor casnici din România facturile au crescut cu 4,1%, timp în care cei din Spania au beneficiat de o reducere de 11% iar cei din Italia de o scădere de 3,4% în 2020 faţă de 2019. În ciuda creşterilor, preţurile au rămas mai mici totuşi în România faţă de cele două pieţe majore ale italienilor.

Pa partea de consumatori industriali însă, lucrurile stau diferit. Astfel, companiile din România s-au confruntat cu o creştere a preţului de 5,9%, timp în care firmele din Italia au beneficiat de o reducere de 22,4%, iar cele din Spania de 20,3%. Practic, o firmă din România a ajuns să aibă costuri mai mari cu energia decât una din Italia sau Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO