Companii

Energia şi benzina, cu peste 10% mai ieftine în primele nouă luni. Petroliştii se diversifică pentru vânzări, concurenţa din energie creşte

Energia şi benzina, cu peste 10% mai ieftine în primele...

Autor: Roxana Petrescu

10.11.2016, 19:38 269

Preţurile mici din piaţa de energie şi a combustibililor determină schimbări majore în structura marilor jucători care sunt forţaţi mai mult ca niciodată să se lupte pentru consu­ma­torul final, dar şi să vină cu idei noi de business astfel încât să-şi protejeze vânzările.

Preţul energiei a scăzut în primele nouă luni ale anului cu peste 13%, după cum arată calculele ZF făcute pe baza datelor publicate pe platforma spot a bursei de energie OPCOM, singurul indiciu de preţ pentru piaţa de profil. Scăderea continuă a preţului energiei este un motiv major de îngrijorare pentru producători, fenomen care se suprapune peste stagnarea consumului şi reducerea posibilităţilor de export concomitent cu o prezenţă mai puternică a importurilor de electricitate din regiune.

Datele OPCOM arată că energia a încheiat primele nouă luni din an cu un preţ mediu de 30,7 euro pe MWh în contextul în care în perioada similară a anului trecut energia se vindea spot cu 35,5 euro pe MWh.

Acesta este preţul pur al energiei, fără nicio taxă inclusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO