Companii

Energia la raport după primul trimestru. Investiţiile şi profitul net ale Electrica au scăzut cu o treime, dar fondul de salarii şi beneficii a crescut cu 5,3%. „Rezultatele sunt în linie cu bugetul“

Corina Popescu, CEO Electrica: Într-un context economic şi social atipic, rezultatele înregistrate de grupul Electrica în primul trimestru din acest an sunt în linie cu bugetul.

Corina Popescu, CEO Electrica: Într-un context economic şi social atipic, rezultatele înregistrate de grupul Electrica în primul trimestru din acest an sunt în linie cu bugetul.

Autor: Roxana Petrescu

17.05.2021, 00:08 388

♦ Grupul Electrica, cel mai mare jucător din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie în funcţie de numărul de consumatori, a investit în primele trei luni 19 milioane de euro în reţelele gestionate ♦ Spre comparaţie, rivalii de la Enel au avut un investiţii realizate de 48 de milioane de euro ♦ Electrica spune totuşi că ceea ce s-a executat în materie de investiţii este în acord cu planul anual.

Electrica (EL) a terminat pri­mul trimestru cu un profit net de 57,9 mil. lei, în scă­de­re cu 27,7% faţă de pe­rioada similară a anului trecut.

„Profitul operaţional înregistrat în T1 2021 este de 77,7mil. lei, acesta înregistrând o reducere de 22,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când grupul a înregistrat un profit operaţional de 100 mil.lei, în principal ca urmare a majorării preţurilor de achiziţie a energiei electrice pe segmentul de furnizare a energiei electrice, în urma liberalizării complete a pieţei de energie electrică, dar şi a efectului nerecurent din 2020 constând în recuperarea diferenţelor de costuri de achiziţie a energiei electrice pe segmentul reglementat de furnizare din perioadele anterioare”, se arată în raportul trimestrial al grupului Electrica.

Perioada a fost marcată de o creştere uşoară a veniturilor, de numai 2,3% până la 1,69 miliarde de lei (345 mil. euro), dar şi de o creştere de aproape 10% a costurilor cu cantităţile de energie şi gaze naturale achiziţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO