Companii

Energia eoliana, plus 50% pentru veniturile Ina Schaeffler

Energia eoliana, plus 50% pentru veniturile Ina Schaeffler
13.01.2009, 18:00 132

Producatorul german de rulmenti Ina Schaeffler urmareste cresterea valorii productiei cu 50% in acest an, la aproximativ 390 de milioane de euro, pe baza comenzilor in crestere din sectorul eolian, intr-un context in care toti producatorii din industrie isi reduc estimarile pentru anul in curs.
Potrivit reprezentantilor Ina Schaeffler, cresterea productiei va fi realizata in urma intrarii in exploatare a unor noi linii de productie, in care au fost investite circa 90 de milioane de euro in 2008.
"Vom avea un plus de 50%fata de 2008 pentru ca intram in acest an cu produse noi si linii de productie noi. Industria eoliana are comenzi in crestere, la fel ca si industria grea, iar o reducere a activitatii vom inregistra doar in cazul comenzilor pentru industria auto", a declarat Alexandru Blemovici, directorul gereral al Ina Schaeffler.
Compania opereaza in Brasov o fabrica pentru rulmenti de mari dimensiuni utilizati in industria energiei eoliene, sector care atrage investitii de miliarde de euro la nivel european, si industria constructoare de masini. In cursul anului trecut numai in Romania au fost anuntate proiecte pentru exploatari energetice eoliene ce insumeaza investitii mai mari de 2 miliarde de euro. Cel mai mare proiect a fost anuntat de grupul ceh CEZ, care va investi circa 1 miliard de euro.
Potrivit datelor furnizate anterior, compania intentioneaza sa desfasoare un program de investitii de 95 de milioane de euro in 2009 pentru continuarea dezvoltarii.
In cursul anului trecut Ina Schaeffler a realizat o cifra de afaceri de 260 de milioane de euro.
"In 2008 am fost sub estimare cu 8% la valoarea productiei. In unele sectoare de productie a fost o bulversare pe final de an, iar comenzile au fost reduse", a spus Blemovici.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO