Companii

Enache li se alatura lui Copos, Popoviciu sau Adamescu pe piata hoteliera de cinci stele

Enache li se alatura lui Copos, Popoviciu sau Adamescu pe piata hoteliera de cinci stele

Radu Enache, actionar Continental: Este un fel de boutique hotel si cred ca efortul de a umple 60 de camere va fi mult mai mic decat acela de-a umple sute de camere cum au celelalte hoteluri de cinci stele. Stim care este situatia din piata, dar cred ca nu vom avea probleme. Clientii nostri vor fi dintre cei care au mai stat la hotelurile Continental.

15.06.2009, 17:48 72
 
Pana la inaugurarea hotelului din Capitala, omul de afaceri mai bifeaza in iunie o unitate Ibis, de trei stele, la Sibiu. Finalizarea celor doua unitati il costa pe Enache 15 milioane de euro, bani asigurati din fondurile proprii, dar si din credite de la BRD sau Raiffeisen Leasing.
„Inca nu am tras linia si nu stim exact cati bani au fost investiti, dar cred ca suma se ridica la 15 milioane de euro", a declarat Enache. In cele doua hoteluri vor lucra in total aproximativ 140 de oameni. „Intre 50 si 65 de angajati vom avea la unitatea din Sibiu si intre 60-70 de oameni vor fi la Grand Hotel Continental", a precizat el.
Enache a mai spus ca acum cauta oamenii pentru pozitiile cheie din hoteluri. „Avem mai multe optiuni pe care le luam in considerare pentru conducerea hotelului de cinci stele", a spus el. Pentru Ibis Sibiu, clasat la trei stele, care va opera 196 de camere si centre de conferinta de o capacitate de 2.000 de locuri, decizia privind managementul a fost luata deja. „Este vorba de Andreea Gheorghiu, unul dintre directorii de la Ibis Parlament din Bucuresti", a spus el.
 
Refacut din temelii
Fostul Continental de patru stele de pe Calea Victoriei a fost transformat in Grand Hotel Continental in urma lucrarilor de reamenajare. „Lucrarile de transformare ale hotelului au inceput pe 14 ianuarie 2008, dat fiind faptul ca am asteptat autorizatiile timp de doi ani, adica din 2006. Am schimbat toate instalatiile, sistemul de ventilatie, totul a fost refacut", a spus el.
Hotelul de cinci stele va opera 60 de camere, doua restaurante si doua baruri, sali de conferinte si un centru spa de 250 de metri patrati. „Este un fel de boutique hotel si cred ca efortul de a umple 60 de camere va fi mult mai mic decat acela de-a umple sute de camare cum au celelalte hoteluri de cinci stele. Stim care este situatia din piata, dar cred ca nu vom avea probleme. Clientii nostri vor fi dintre cei care au mai stat la hotelurile Continental", a mentionat el, adaugand ca recuperarea investitiei este un element mai complicat, care se realizeaza, dupa teorie, in 7-8 ani. Pe piata hotelurilor de cinci stele mai activeaza Intercontinental, JW Marriott, Howard Johnson - controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, Crowne Plaza si Hilton - detinute de George Copos, Radisson Sas, care a devenit operational anul trecut pe Calea Victoriei.
Cu deschiderea Radisson SAS numarul de camere de cinci stele din Capitala a ajuns la circa 2.000. In luna ianuarie anul acesta, gradul de ocupare al unitatilor de cinci stele s-a situat sub 50%, in scadere cu 10% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
 
Mai sunt locatii stabilite
Omul de afaceri mai planuieste sa dezvolte in Capitala un hotel cu 200 de camere sub brandul de patru stele Continental Forum si un Ibis cu 250 de camere, precum si un centru de conferinte cu o capacitate de 2.000 de locuri.
Enache a cumparat anul trecut un teren de 8.000 de metri patrati in apropierea Parcului Carol din Capitala.
Enache este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, alaturi de George Copos, care detine grupul Ana Hotels, Joseph Goschy, proprietarul lantului Unita sau Mohammad Murad, care controleaza grupul Perla Majestic.
Continental este unul dintre brandurile hoteliere create inainte de 1989.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO