Companii

Emilia Oprea, cofondator Mpower Yoga: Privim această criză ca pe o oportunitate de dezvoltare. Prin online ne putem extinde dincolo de locaţia fizică din Bucureşti. În medie avem 25 de participanţi la cursurile live

Alexandra Negulescu (stânga) şi Emilia Oprea

Alexandra Negulescu (stânga) şi Emilia Oprea

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.03.2020, 13:44 660

Mpower Yoga, studio de yoga din Bucureşti înfiinţat de Emilia Oprea şi Alexandra Negulescu, şi-a mutat activitatea în mediul online, în urma pandemiei de coronavirus, iar în prezent înregistrează în medie aproximativ 25 de participanţi la fiecare curs.

„Am menţinut programul normal pe care îl aveam, cu clase zilnice de yoga. Vineri şi duminică avem două clase pe zi. În general, avem o medie de 25 de persoane care participă pe zi la clase, iar sâmbătă, când avem clasa gratuită de yoga am avut 81 de participanţi, atât din România cât şi din alte ţări. Toate clasele noastre de yoga sunt în engleză”, a spus pentru ZF Emilia Oprea, cofondator Mpower Yoga Studio.

Cele două antreprenoare sunt optimiste, astfel că, consideră că tranziţia spre mediul online le oferă oportunitatea de a-şi extinde comunitatea dincolo de locaţia fizică pe care o deţin în Capitală.

„Noi privim această criză ca pe o oportunitate de creştere, astfel că prin online ne putem extinde comunitatea. Dacă oamenii au în continuare venituri, şi acesta este punctul cel mai sensibil, credem că vor continua să participe la clasele online deoarece mişcarea fizică este un lucru esenţial pentru sănătatea lor fizică şi mentală”, a adăugat Alexandra Negulescu.

În această perioadă, plata chiriei reprezintă cea mai „importantă” cheltuială pe care Emilia Oprea şi Alexandra Negulescu spun că şi-ar dori să o poată amâna cât timp este decretată stare de urgenţă în România.

„Pentru noi, chiria este cea mai importantă cheltuială, aşadar dacă statul ar veni cu o suspendare a plăţii chiriei pe durata stării de urgenţă, ar fi de mare ajutor. Mulţi antreprenori la început nu au venituri din salarii, în cazul în care criza durează mai mult de o lună, am preciza câteva idei pentru a acoperi nevoi de bază precum: bonuri pentru mâncare, transport în comun gratuit, servicii precum internet, gaz, electricitate să nu fie suspendate pe motiv de neplată cât suntem încă în stare de urgenţă.”

De altfel, una dintre cele mai bune luni pe care le-a înregistrat compania a fost luna februarie a acestui an, când au fost în medie circa 30 de participanţi la o clasă de yoga.

„Această situaţie de criză economică şi de sănătate cu care ne confruntăm a fost un şoc pentru noi iniţial, iar pentru puţin timp am fost incerte în legatură cu viitorul business-ului. Totuşi, de cum am aflat că acest virus se răspândeşte şi la noi în ţară, ne-am grupat rapid şi am investit intr-o aparatură de bază care ne-a permis să organizăm clasele de yoga online, prin live streaming, folosind platforma Youtube”, a povestit antreprenoarea.

Persoanele care doresc să participe la clasele de yoga online organziate de cele două fondatoare trebuie să aibă un abonament activ. Preţul unui abonament lunar este în jur de 280 de lei.

„Pentru prima lună abonamentul costă 150 de lei. Ce am adăugat de când cu clasele live este faptul că prima sesiune de yoga gratuită şi un preţ special pentru o singură clasă de 40 lei. De asemenea, încă de la deschidere, clasa de sâmbătă este gratuită. În continuare, oamenii pot să participe la această clasă cu acces liber, în fiecare sâmbătă prin live streaming.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO