Companii

EMI doreste fuziunea cu Time Warner

04.09.2000, 00:00 14



Consortiul britanic EMI Group Plc. a anuntat ca va face concesii autoritatilor europene de reglementare a activitatii antitrust, in vederea obtinerii aprobarii acestora pentru fuziunea, in valoare de 12 miliarde de lire sterline (circa 17,5 miliarde de dolari) cu divizia muzicala a concernului Time Warner Inc., se arata in cotidianul britanic Times of London.

In cazul in care fuziunea va fi aprobata de autoritatile Europene, Time Warner si EMI vor fi cea mai mare companie muzicala inregistrata vreodata in lume. Impreuna cu rivalii sai de pe piata europeana, companiile Seagram Co. Ltd, Universal Music Group, Bertelsmann Algemeine Gesellschaft (AG) si Sony Corporation nou creata companie ar acoperi circa 80% din piata.

Pe de alta parte, oficialitatile europene nu agreaza ideea ca societatea America Online Inc., care a cumparat Time Warner in ianuarie, sa fie singurul distribuitor pe internet al viitoarei societati. Cu toate acestea, reprezentantii EMI au spus ca au incercat sa indeparteze dubiile in aceasta privinta, afirmand ca noua companie va utiliza o varietate de furnizori de servicii internet.

"America Online, cel mai important furnizor de servicii internet din lume nu va beneficia de tratament preferential", au declarat oficialii EMI, citati in ziarul Times of London.

EMI si Time-Warner vor inainta in urmatoarele zile propuneri in vederea intalnirii, care va dura doua zile, cu autoritatile antitrust de la Bruxelles. Oficialii europeni pentru reglementare antitrust trebuie sa decida pana pe 24 octombrie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO