Companii

Emerson începe construcţia fabricii din Oradea şi caută 500 de oameni

Emerson a anunţat în toam­na anului trecut că plănuieşte extinderea capacităţii din România printr-o investiţie de 50 mil. euro, într-un centru de producţie şi suport în Oradea

Emerson a anunţat în toam­na anului trecut că plănuieşte extinderea capacităţii din România printr-o investiţie de 50 mil. euro, într-un centru de producţie şi suport în Oradea

Autor: Laurentiu Cotu

05.03.2013, 18:43 3482

Emerson menţine astfel cadenţa recrutărilor din ultimul an, când în fabricile din Cluj au fost angajaţi 500 de oameni, iar tota­lul a ajuns la 1.600 de salariaţi.

„Avem disponibile în prezent peste 260 de posturi, grupate în aproximativ 60 de ti­puri de joburi din diverse domenii. În general, gă­sim candidaţi cu un nivel bun de cunoş­tin­ţe, care după angajare sunt incluşi în progra­me­le interne de training. Vrem să mai anga­jăm încă 500 de oameni în acest an, atât pen­tru campusul din Cluj, dar şi la Oradea, unde din aprilie vom demara lucrările de con­strucţie ale noii fabrici Emerson“, a declarat pentru ZF Transilvania Călin Banciu, general manager Emerson din România.

Compania americană a anunţat în toam­na anului trecut că plănuieşte ex­tinderea capacităţii din România printr-o investiţie de 50 mil. euro, într-un centru de producţie şi suport în Oradea. Proiectul pre­supune crearea, la Oradea, a 1.500 de noi lo­curi de muncă în următorii ani, fabrica ur­mând să fie dezvoltată în Euro Business Park.

„În ceea ce priveşte proiectul Emerson de la Oradea, într-o primă etapă vom con­strui 18.000 de metri pătraţi din prima hală de producţie, cu termen de finalizare luna decembrie a acestui an“, a precizat Banciu.

Compania nu a oferit informaţii despre produsele care urmează să fie dezvoltate în fabrica din Oradea, însă a precizat că noua locaţie va cuprinde activităţi de producţie, inginerie şi suport pentru diferite unităţi de afaceri din cadrul grupului.

Americanii de la Emerson deţin în prezent pe piaţa locală un campus în parcul in­dustrial Tetarom II din Cluj-Napoca, unde func­ţionează 7 unităţi de producţie, în con­diţiile în care, recent a fost adusă o nouă di­vizie. Aceste unităţi furnizează echi­pamente spe­cifice pentru conversia enerigei solare şi eo­liene în energie electrică, echipa­mente pen­tru măsurarea şi optimizarea exploatării re­surselor submarine de gaz şi petrol, re­gu­la­toare pentru gaze, dispozitive şi echi­pa­mente pentru tehnica instalaţiilor şi echi­pa­mente electrice pentru medii explozibile.

Pe lângă activităţile de producţie, angajţii Emerson de la Cluj oferă şi servicii suport în domenii precum inginerie, fi­nan­ciar, IT, comercial şi administrativ. O parte din aceşti specialişti lucrează într-o clădire de birouri, cu o capacitate de 800 de locuri, inau­gurată de Emerson în primul trimestru al anului 2012.

„Continuăm în prezent extinderea capacităţii de la Cluj printr-o investiţie de 15 milioane de euro. Lucrările de construc­ţie ale noii hale de producţie au început deja, având ca termen de finalizare luna oc­tombrie a acestui an“, a precizat Călin Banciu.

Inves­ti­ţia presupune construcţia unei noi clădiri (ha­lă de producţie şi birouri), care va adăuga 28.000 mp la cei 35.000 mp suprafaţă con­struită existentă.

Compania Emerson SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, a realizat în 2011 o cifră de afa­ceri de 205,7 mil. lei (circa 49 mil. euro) şi un câştig net de aproape 28,4 mil. lei (6,7 mil. euro), conform site-ului Ministerului Finan­ţe­lor Publice. Americanii sunt prezenţi pe pia­ţa locală din anul 2006, însă inaugu­rarea fa­bricii din parcul industrial Tetarom II a avut loc în anul 2008, Emerson fiind unicul chiriaş din parc.

În momentul în care au intrat pe piaţa românească ei au negociat achiziţia IMEP Piteşti de la omul de afaceri George Copos, dar tranzacţia a căzut.
 

Un gigant cu 135.000 de angajaţi

Emerson, listat la Bursa din New York (NYSE:EMR), are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global şi deţine fabrici în 240 de locaţii din întreaga lume.

În 2012, vânzările totale ale grupului american Emerson au ajuns la 24,4 mld. dolari, potrivit informaţiilor existente pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO