Companii

Elveţienii de la Novartis au două investiţii de extindere în derulare la fabrica de medicamente din Târgu-Mureş

Producătorul de medicamente Novartis, care deţine pe piaţa locală fabrica Sandoz din Târgu-Mureş, construieşte un centru de testare a medicamentelor şi o nouă linie de producţie care va creşte capacitatea de ambalare cu 30%. Cele două proiecte de investiţii au termen în 2021 pentru construcţie.

„În prezent, avem două proiecte de investiţie în deru­la­re, care au ca termen de finali­zare în 2021: con­strucţia unui cen­tru de calitate cu labo­ra­tor de ana­lize şi o no­uă linie de pro­ducţie de blistere care va creşte capa­ci­tatea de am­balare a fa­bri­cii cu 30%“, a spus Bahadir Pakiş, general mana­ger al Novartis România.

Compania nu a dorit să dez­văluie valoarea investiţiei.

În cadrul grupului Novartis Ro­mânia, care cuprinde di­vizia phar­ma, cea oncologică şi fa­bri­ca de medicamente, lu­crează pes­te 615 persoane. Sandoz, de­ţi­nut de Novartis, a intrat in­di­rect pe piaţa locală prin achiziţia companiei slovene Lek care cumpărase în 2001 producătorul local de medicamente Pharmatech.

Sandoz, fabrica de medicamente din Târgu-Mureş, a avut afaceri de 412 mil. lei în 2019, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Finanţe. Compania a raportat un profit de 10,8 mil. lei anul trecut, la jumătate faţă de 2018, şi are 349 de angajaţi.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.