Companii

Electrocasnice nu doar asamblate, ci şi produse în România: Electroargeş realizează subansambluri pentru Arctic

Electrocasnice nu doar asamblate, ci şi produse în...

Autor: Cristina Roşca

14.09.2021, 09:00 895

Electroargeş realizează componente pentru Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, pentru a reduce dependenţa faţă de nemţii de la Kärcher.

„Se colaborează în producţie cu Arctic prin asi­milarea în fabricaţie a unei game importante de piese injectate din mase plastice, de subansambluri şi kituri de repere“, potrivit raportului financiar al Electroargeş.

Arctic are local două unităţi de producţie în judeţul Dâmboviţa, unde realizează 3 milioane de frigidere şi maşini de spălat anual. Electroargeş are o fabrică în Curtea de Argeş unde produse aspiratoare şi subansambluri pentru electrocasnice.

Colaborarea dintre cei doi producători importanţi de electrocasnice este una nouă, din datele ZF. Oficialii Electroargeş spun că vizează o dezvoltare a relaţiilor, în timp ce reprezentanţii Arctic afirmau anterior că dezvoltarea companiei în România înseamnă şi crearea unei reţele extinse de furnizori de materii prime şi componente. În prezent, peste 85% din cifra de afaceri a Electroargeş e reprezentantă de colaborarea cu grupul german Kärcher.

„Rezilierea acestui contract ar avea un impact negativ asupra evoluţiei în timp a societăţii, cu implicaţii sociale negative. Faptul că aproape 90% din cifra de afaceri se bazează pe export, iar din total peste 99% merge doar către grupul de firme Karcher, denotă o dependenţă uriaşă.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO