Companii

Electrica Spring a salvat Dacia de la scăderi în 2021 şi vânzările au ajuns la peste 8 mld. euro. Pandemia a „ras“ 200.000 de maşini din vânzările Dacia

Dacia Spring

Dacia Spring

Autor: Bogdan Alecu

Vânzările mărcii Dacia au urcat cu 3% în 2021, la 537.000 de autovehicule în 2021, faţă de rezultatele din 2020, volumele revenind pe plus, în ciuda celor circa 30 de zile fără producţie din cauza lipsei componentelor electronice. Spring a fost maşina care a adus însă creşterea, cu cele aproape 28.000 de maşini livrate începând cu luna octombrie. Fără Spring, volumele Dacia s-ar fi redus cu 2%.

Deşi considerată de unii ca nefiind un model Dacia adevărat, fiind proiectat la Paris şi produs într-o uzină din China care nu aparţine nici măcar Grupului Renault, cel mai ieftin automobil electric a reuşit să intre în topul Dacia. Sandero a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor din portofoliul Dacia, de 20%, la aproape 227.000 de unităţi, iar la 11 luni modelul a fost al doilea cel mai bine vândut din Europa, după VW Golf. Pe locul trei în topul creşterilor este SUV-ul Duster, produs exclusiv la Mioveni. Duster a urcat cu 4%. la 186.000 de unităţi vânzări în 2021.

În 12 ţări din Europa Dacia este în top cinci cele mai bine vândute mărci. Rezultate mai slabe s-au atins în Germania şi ţările nordice.

„De aceea ne şi uităm spre segmentul compact care este mai puternic în Germania spre exemplu. Anul acesta lansăm Jogger iar din 2025 va urma Bigster. Şi în Marea Britanie situaţia se poate îmbunătăţi deoarece, spre exemplu, Spring încă nu se vinde acolo, dar căutăm soluţii“, a spus Xavier Martinet, Director de Marketing Dacia.

Grupul Renault a înregistrat până la final de decembrie 2021 circa 5.000 de comenzi pentru Dacia Jogger, cel mai nou model din gama constructorului de la Mioveni.

„În decembrie deja aveam 5.000 de comenzi pentru Dacia Jogger, în condiţiile în care maşina nu era în showroomuri şi nimeni nu o testase. Cele mai multe comenzi vin dinspre retail. Pentru Jogger nu avem stabilite obiective legate de volum, dar ne aşteptăm ca Duster să se vândă în continuare mai bine“, a declarat Xavier Martinet, Director de Marketing Dacia în cadrul conferinţei Grupului Renault cu privire la rezultatele mărcii Dacia în 2021.

Uzina Dacia de la Mioveni a demarat la începutul lunii decembrie 2021 producţia noului crossover Jogger odată ce s-au deschis şi comenzile în cadrul reţelei de dealeri.

Odată cu demararea producţiei lui Jogger uzina Dacia revine la patru modele completând linia alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO