Companii

Electrica Furnizare instalează 796 de panouri fotovoltaice pentru compania Uztel Ploieşti, centrala urmând să acopere o parte din consumul de energie electrică al producătorului de utilaje

Electrica Furnizare instalează 796 de panouri...

Autor: Roxana Rosu

16.07.2021, 14:41 367

Electrica Furnizare a instalat 796 de panouri fotovoltaice pentru compania Uztel din Ploieşti, centrala fotovoltaică urmând să acopere o parte din consumul de energie electrică al producătorului de utilaje pentru extracţie şi construcţii.

Centrala are o putere instalată de 306,4 kWp şi va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 132 tone pe an. Producţia medie anuală a sistemului fotovoltaic este estimată la 421,3 MWh.

 “Utilizarea sistemului va avea ca efect reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 132 tone pe an şi o economie operaţională semnificativă la costurile cu energia electrică. Electrica Furnizare are în desfăşurare mai multe proiecte similare şi oferă soluţii pentru orice companie care şi-a stabilit o strategie privind sustenabilitatea şi producerea de energie verde”, a declarat Cristian Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.

Anul trecut, compania a intrat pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp.

Uztel a încheiat 2002 cu o cifră de afaceri de 35 milioane lei şi pierderi de 11,6 milioane lei, compania având 412 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO