Companii

Electrica a depus recurs la decizia instanţei de declanşare a falimentului Oltchim Râmnicu Vâlcea

Electrica a depus recurs la decizia instanţei de...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2019, 16:19 749

Societatea Energetică Electrica (EL), unul dintre creditorii Oltchim Râmnicu Vâlcea, a depus recurs la sentinţa dată în luna mai de Tribunalul Vâlcea privind începerea procedurii generale a falimentului fostului combinat chimic. 

Electrica, deţinută în proporţie de 48,7% de statul român prin Ministerul Energiei, a încasat anul trecut 44,6 milioane de lei de la Oltchim, în cadrul procedurii de insolvenţă, potrivit unui raport publicat la bursă în decembrie 2018.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă în ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, administratorul a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Chimcomplex Borzeşti (CHOB) a achiziţionat în 2017 activele 1-5 şi parţial pachetul 7 ale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

În luna mai a acestui an, instanţa a admis cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari şi a dispus începerea procedurii generale a falimentului Oltchim. 

Termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii a fost fixat la 20 iunie, termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor a fost stabilit la 05 iulie 2019. Termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor este 30.07.2019.

Potrivit deciziei Tribunalului, durata planului de reorganizare a societăţii a fost prelungit cu 4 ani şi s-a împlinit pe 22 aprilie 2019, perioadă în care planul  nu a fost respectat în întregime, rămânând de valorific platforma petrochimică Bradul (pachetul 8), instalaţia de anhidrida ftalica (pachetul 9) şi fabrica de PVCII (parte din pachetul 7).

Oltchim este suspendată de la tranzacţionare pe BVB din 23 aprilie, dată la care capitalizarea companiei era de 20,7 milioane lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO