Companii

Eforie intentioneaza sa fuzioneze cu un furnizor de servicii

26.10.2005, 18:20 18

Compania Turism, Hoteluri si Restaurante (THR) Marea Neagra (fosta Eforie) intentioneaza sa realizeze fuziunea prin absorbtie cu unul din furnizorii sai de servicii, societatea Prodprest, situata tot in Eforie.

Prodprest are drept obiect de activitate prestarea de servicii conexe pentru industria hoteliera. Prin aceasta fuziune, THR Marea Neagra urmareste sa-si asigure serviciile conexe, cum ar fi cele de spalatorie, la costuri mai reduse.

THR Marea Neagra intentioneaza, de asemenea, dizolvarea societatii Efo Ro IT SRL, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii IT.

"Efo Ro IT este o societate la care detinem 100% din actiuni, care consideram ca nu si-a atins scopul pentru care a fost creata, drept pentru care s-a decis dizolvarea ei", au aratat reprezentantii THR Marea Neagra.

Cele doua propuneri vor fi dezbatute in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, convocate pentru data de 30 noiembrie si care mai are pe ordinea de zi analiza rezultatelor financiare ale companiei in primele noua luni, precum si alegerea unui membru al Consiliului de Administratie.

THR Marea Neagra este controlata de catre SIF Transilvania, care detine circa 87% din actiuni. Un pachet de aproximativ 10% din actiuni este detinut, conform informatiilor de pe piata de fondul elvetian de investitii Hyposwiss Danube Tiger.

Compania a rezultat in urma fuziunii prin absorbtie dintre Eforie SA si alte patru societati de pe litoral - Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva, proces finalizat in luna iunie 2004.

THR Marea Neagra a realizat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de 5,2 milioane de lei (1,42 milioane de euro) si o pierdere neta de aproape 5,7 milioane de lei (1,55 milioane de euro). In 2004, compania a inregistrat incasari totale in valoare de 9 milioane de euro si a obtinut un profit net de 1,6 milioane de euro.

THR Marea Neagra este listata la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la pretul de 0,28 lei/actiune.

La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la aproape 15 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO