Companii

Eforie cauta investitori la cota bursei

19.12.2001, 00:00 18



Societatea Eforie SA va fi la inceputul anului 2002 prima societate de turism de pe litoral inscrisa la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria a II-a, in prezent fiind desfasurate demersuri pentru incheierea unui contract de reprezentare, sustinere si inscriere la bursa.

Conducerea Eforie SA considera ca societatea va beneficia de avantajele decurgand din cotarea la Bursa si va realiza o mai mare deschidere catre public, obtinand astfel un plus de imagine.

Actionarii societatii vor avea posibilitatea atragerii de resurse banesti importante de pe piata de capital, vor beneficia de alternative de finantare, de marirea fondului comercial, de publicitate, precum si de transformarea in timp real a capitalului investit in cash si invers, afirma acestia.

In plus, va fi posibila cresterea lichiditatii valorilor mobiliare, prin existenta unei valori recunoscute pe piata, vor fi simplificate inregistrarile in registrele actionarilor, se va putea realiza plata creditorilor cu actiuni, ca si evaluarea exacta si periodica a valorii reale a actiunilor.

Compania este in prezent cotata pe piata Rasdaq, iar inscrierea la Bursa a societatii este posibila ca urmare a indeplinirii in totalitate a cerintelor de cotare, dintre care cele mai importante sunt inregistrarea de profit in ultimul an financiar si existenta unui capital minim de doua milioane de euro.

Numele societatii de valori mobiliare care va intermedia listarea nu a fost facuta publica.

Firma a realizat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 65,8 miliarde lei, in crestere cu 52,3% fata de perioada similara a anului trecut. Eforie SA a realizat venituri totale de 69,7 miliarde, cu 51,9% mai mari decat in intervalul similar al anului trecut.

Cheltuielile totale ale societatii au fost cu 85% mai mici decat veniturile.

Profitul net obtinut in primele noua luni ale anului a fost de peste 10,7 miliarde lei, fata de 6,79 miliarde lei cat a obtinut in anul 2000. In intervalul ianuarie-septembrie 2001, societatea a inregistrat un numar de 20.487 turisti, in crestere cu 11,37% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru anul viitor, SC Eforie are un plan de investitii vizand cresterea calitatii serviciilor si a gradului de confort. Finantarea investitiilor se va realiza exclusiv din surse proprii.

Eforie SA a fost infiintata in anul 1991, prin reorganizarea I.H.R. Eforie Nord, iar din anul 1999 este o societate cu capital integral privat. Eforie SA are ca principal obiect de activitate prestarea de servicii de cazare si alimentatie publica, activitate extinsa prin infiintarea serviciului de catering.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO