Companii

Eforie a renuntat la 1.060 de locuri de cazare

19.11.2003, 00:00 19

Compania Eforie SA, care detine mai multe hoteluri le litoralul marii Negre a anuntat ieri ca a vandut la finalul saptamanii trecute prin licitatie doua hoteluri, un complex turistic si doua restaurante. Valoarea tranzactiilor a fost de 1,2 milioane de dolari. Este vorba de hotelurile Eforie, Apollo, Complexul Marea Neagra si restaurantele Central si Litoral.
Hotelul Apollo, de doua stele, a fost vandut pentru 395.000 de dolari, cladirea avand trei etaje si 234 locuri de cazare. La licitatia pentru hotelul Eforie, clasificat la o stea, pretul de adjudecare a fost de 205.000 de dolari. Unitatea are doua etaje si 100 de locuri de cazare. Complexul Marea Neagra, alcatuit din minihoteluri, casute si vile cu un total de 728 locuri, a fost vandut pentru suma de 400.000 de dolari. Restaurantele din cadrul complexului dispun de 350 de locuri. In afara de aceste trei unitati, societatea a mai vandut restaurantele "Central" si "Litoral" din statiune, adjudecate pentru 259.000 de dolari. Toate activele au fost adjudecate de persoane juridice.
Compania, al carei actionar majoritar este SIF Transilvania, se afla in plin proces de fuziune cu alte trei companii detinatoare de hoteluri pe litoral, Venus SA, Saturn SA, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva SA, al caror principal actionar este tot SIF  Transilvania. Societatea de investitii financiare mai detine 85% din capitaluL Eforie, dupa ce a vandut un pachet de 10% la Bursa pentru a nu fi obligata sa delisteze societatea de pe piata de capital.
Actiunile Eforie se tranzactioneaza lacategoria a II-a  a Bursei  de Valori Bucuresti, unde ultimele tranzactii s-au realizat la pretul de 2.750 lei/actiune. La acest pret, valoarea de piata a companiei este de 6 milioane de dolari.
Eforie a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o crestere de 40% a cifrei de afaceri ain termeni nominali, datorita cresterii gradului de ocupare pe timul verii. Cu toate acestea, profitul Eforie nu a inregistrat o modificare semnificativa fata de perioada similara a anului trecut. La finalul lunii septembrie cifra de afaceri a companiei era de 78 miliarde de lei, iar profitul se ridica la 19,6 miliarde de lei.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO