Companii

Efervescenţă în turismul rural: Întoarcerea privirii spre turismul local a impulsionat dezvoltarea pensiunilor boutique în zonele montane. „Ce ne ţine în loc e infrastructura deplorabilă“

ANALIZĂ

Boarder’s Cottage

Galerie foto

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.07.2021, 21:00 133

Daniel Crainic, Imobiliare.ro: În Ardeal pot fi găsite proprietăţi cu terenuri mari de 2.500-3.000 de metri pătraţi la preţuri foarte variate, de la 25.000 de euro la 40-45 de mii de euro, în funcţie de gradul de locuire al satului şi starea de fapt a imobilului. Case mici, cu câteva camere, „aruncate“ în vârf de munte sau în zone cu peisaje pitoreşti au intrat în ultimii ani în vizorul oamenilor cu spirit întreprinzător, de multe ori angajaţi ai unor companii din Bucureşti care vor să-şi construiască un refugiu pentru ei, dar şi pentru alţii. Este povestea mai multor pensiuni şi proiecte turistice care au prins viaţă în ultimii ani în România. Iar de la venirea pandemiei, interesul pentru astfel de proprietăţi pare să fi devenit şi mai mare. „Interesul este cumva mixt: o mică parte cumpără proprietăţi de acest tip, case la ţară, pentru a le folosi ca locuinţă, iar o alta - pentru a le folosi ca locuinţă de vacanţă pentru uz propriu combinat cu un proiect turistic, pretabil pe platforme precum Airbnb sau Booking“, spune Daniel Crainic, director de marketing al platformei Imobiliare.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO