Companii

Efectul obligativităţii măştilor conforme. Producător român: Comenzile pentru măştile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore. Autorităţile vor să impună purtarea măştilor medicale sau a celor respiratorii tip FFP2 la exterior

În ţări precum Austria, Germania sau Italia, masca FFP2 este deja obligatorie. Măştile textile nu protejează în faţa COVID-19, spun specialiştii.

În ţări precum Austria, Germania sau Italia, masca FFP2 este deja obligatorie. Măştile textile nu protejează în faţa COVID-19, spun specialiştii.

Autor: Georgiana Mihalache

07.01.2022, 00:07 449

Până acum, şi măştile textile erau acceptate, însă acestea nu oferă nicio protecţie în faţa virusului, spun specialiştii.

Cererea pentru măşti chirurgicale sau respi­ratorii de tip FFP2 a explodat în cazul a doi pro­ducători români, odată cu pro­pu­nerea autorităţilor ca doar aceste două tipuri de protecţie să fie folosite.

Şi creşterea galopantă a numărului de cazuri de COVID-19 din cauza variantei Omicron, mult mai contagioasă, îi deter­mină pe oameni să cumpere mai multe măşti, spun producătorii locali.

„Comenzile pentru măştile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore. Măştile chirurgicale au o permeabilitate mare şi facilitează utilizatorului o respiraţie uşoară, însă când vine vorba de o protecţie sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măştile respiratorii de tip FFP2 şi măştile FFP3. Măştile respiratorii sunt măşti de protecţie folosite înainte de pandemie în industrie şi au o mare eficienţă de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19“, a explicat Vasile Ene, director general Eversted.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO