Companii

Efectele secundare, dar cu impact major, ale pandemiei. Criza componentelor se extinde din industria auto în producţia de electrocasnice şi biciclete, iar analiştii avertizează că urmează creşteri de preţuri

ANALIZĂ

Efectele secundare, dar cu impact major, ale pandemiei....

Autor: Cristina Roşca

13.04.2021, 18:30 172

♦ Consumatorii din toată lumea se pot aştepta la creşteri de preţuri şi la lipsa de pe piaţa a unei game largi de produse, de la maşini la televizoare şi de la telefoane mobile sau console video la biciclete ♦ Această situaţie are în spate o criză a componentelor, în special a semiconductorilor ♦ Jucătorii din producţie spun că nu se prevede o îmbunătăţire în viitorul apropiat.

Criza componentelor, care a lovit din plin industria auto şi care a dus la închideri tem­po­rare de fabrici peste tot în lume, inclusiv în România, se extinde şi în pro­ducţia de electrocasnice, ele­c­tronice sau biciclete. Această situaţie duce nu doar la lipsa unor produse de pe rafturile magazinelor, ci şi la creşteri de preţuri.

„Toată piaţa are probleme. Spre exemplu, pentru circuite electronice am plasat deja comenzile pentru producţia de până la finalul lui 2022. Sunt multe turbulenţe pe lanţul de producţie specifice tuturor industriilor. Cu multe eforturi însă am reuşit să producem non-stop – fără nicio zi de pauză - şi în 2020 şi în 2021“, spunea recent Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, compania care operează fabrica din Curtea de Argeş a grupului german Kärcher. Grupul german produce aspiratoare într-o fabrică proprie din Curtea de Argeş şi se pregăteşte să deschidă o a doua unitate de producţie în acelaşi oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO