Companii

Efectele pandemiei: spitalul Polaris al familiei Socea din Cluj, scăderi pe linie în 2020. Minus 55% la afaceri şi 100 de angajaţi mai puţin

Efectele pandemiei: spitalul Polaris al familiei Socea...

Autor: Georgiana Mihalache

10.07.2021, 00:05 176

Spitalul Polaris Medical din Cluj, deschis în urmă cu şase ani, a încheiat 2020 cu afaceri de 8,2 mil. lei, în scădere semnificativă faţă de anul anterior, când compania raporta peste 18 mil. lei, din datele publice.

Într-un an, numărul de angajaţi a ajuns la 97 de persoane, după ce în anii anteriori spitalul angaja peste 200 de oameni. Compania şi-a mai redus în schimb pierderile, până la 7 mil. lei anul trecut.

În 2020 însă, odată cu pandemia de COVID-19 şi aglomerarea spitalelor de stat cu pacienţi infectaţi, autorităţile locale din Cluj au decis să transforme Polaris în spital suport COVID la începutul lunii aprilie 2020. A fost prima preluare a unui spital privat de către o instituţie publică în România, starea de urgenţă în care s-a aflat ţara permiţând rechiziţionarea entităţilor private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO