Companii

Editura Humanitas, vanzari de 5 mil. euro

23.02.2009, 17:00 186

Grupul Humanitas, care reuneste Editura Humanitas, Humanitas Fiction, societatea de difuzare Librariile Humanitas si Humanitas Multimedia, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, sub estimarile anuntate de 11,5 mil. euro.

Jumatate din incasarile grupului controlat de scriitorul Gabriel Liiceanu au fost generate de editura Humanitas.
Alaturi de Liiceanu, care detine 88% din tilturile grupului, alti actionari importanti sunt Mihaela Maria Korne (cu 3%), societatea Librariile Humanitas si alti actionari persoane fizice.
"Diferenta dintre veniturile estimate si cele finale a fost cauzata de blocarea ritmului de crestere al vanzarilor de carte in semestrul patru si de bulversarea semnificativa a cursului valutar", a declarat Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas, care a avut incasari de 4,5 milioane de euro anul trecut. "Asteptam o cifra de afaceri de circa 10 mil. euro la nivel de grup", a spus ea.
Strategia companiei vizeaza deschiderea de noi librarii, atragerea de noi clienti, si diversificarea ofertei. Astfel, in decembrie a fost inaugurata noua librarie Humanitas din Galati, o investitie de aproape 50.000 de euro, iar pentru anul acesta se planuieste redeschiderea intr-un nou spatiu mai mare a Librariei Humanitas-Cluj.
Grupul Humanitas face distributie prin intermediul a cateva sute de clienti (Diverta, Carturesti sunt principalele lanturi), la care se adauga lantul propriu de librarii, respectiv cele 17 librarii Humanitas.
Pe piata de carte mai opereaza editura Polirom, grupul All, grupul Corint, Editura Curtea Veche.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO